петък, 17.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Криминално

Всички статии от избраната рубрика

Драма в село Неофит Рилски. Рецидивист преби почти до смърт приятелката си

Рецидивистът садист Александър Колев е пребил почти до смърт приятелката си, от която има дете на един месец. Преди близо две години заради системни побои над майка си той беше получил ограничителна заповед и му беше забранено да се доближава до нея. Това става причина да отиде да живее във Варна, където се събира със сегашната си приятелка. Заедно употребяват алкохол и кристали, след което той системно я пребива. Жената забременява от него и това е причината майка му отново да го приеме, за да му помага за детето. Разбира се, той не се отказва от старите си навици и продължава да пребива приятелката си. Малко преди да роди, тя отива в полицията и подава жалба срещу него.

Сериен насилник над жени се защитава от вестник “Капитал”

Последните дни се разрази буря от коментари и изтриване на хора покрай случая с нарязаното и обръснато момиче. Имаше протести в цялата страна, в които се включиха много хора и от ПП и ДБ. В същия момент вестник “Капитал” изкарва за жертва полковник Стефан Калчев, който е осъден за системно насилие над жена си и в опит да вземе семейното имущество започва да пуска жалби и клевети срещу жена си, децата си и техни приятели.

Жажда за власт

С наближаването на местните избори ще ставаме свидетели на все повече потресаващи моменти, при които жадни за власт и пари хора ще се мъчат да изсипят откровени лъжи само и само да спечелят няколко гласа повече. В община Ветрино има един образ, който е подобен на образа на Ефиалт от историята за тристате спартанци. Той се нарича Милен Георгиев и е в политическия живот на общината вече над 10 години. През този период е успял да бъде кмет на село Доброплодно и да участва в Общинския съвет няколко пъти. 

Престъпление и действие

За пореден път самозабравил се жител от община Ветрино реши, че има специални права и привилегии. Има определена група хора, които смятат, че светът им е длъжник и всички трябва да се съобразяват единствено с тях. Съвсем скорошен е случаят, когато бивш полицай застреля съседа си психолог само и единствено защото си е внушил, че има специални права.

  • ПРЕД.
  • 1.
  • СЛЕД.