Зелената мафия убива България

Хора, които са внедрени в държавната администрация, са се превърнали в огромна зелена мафия, която изсмуква бъдещето на родината ни.

Често говорим за мафия, но забравяме какво означава тя. Точното определение е „мащабна форма на организирана престъпност, която е способна да се намесва унищожително в делата на държавата, като използва корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини за оказване на влияние и облагодетелстване“. 

Всички сме чували, че има дървена мафия, автомобилна, зелена и т.н., което ни кара да се замислим могат ли да бъдат съвместими понятията „зелена“ и „мафия“. Опитът показва, че не само могат, но и че тази мафия е проникнала дълбоко в държавните служби в България. Нейното могъщество идва от факта, че тя е подкрепяна от най-силната държава в света – САЩ. Интересите на чужди държави се поставят над интересите на българския народ. Всичко това е благодарение на зелената мафия. И понеже много често тези, които пишат, нямат досег с реалността, в съзнанието на хората се прокрадва съмнението дали това, което четат, е вярно. В нашия случай нещата са различни, тъй като се представят само реално случили се събития и участниците в тях. Но нека разкажем повече за мафията и как тя действа. 

Започваме с дефинирането на задълженията на областния управител, за неговите права и задължения, за причината да съществува неговата длъжност. Той е представителят на държавата в дадена област. Понеже всичко в нашата страна принадлежи на българския народ, на първо място държавата, властимащите ни управници са длъжни да я стопанисват и да я държат във възможно най-добро състояние. Кметовете се грижат само за общините и населените места и е възможно те да развиват само населеното място или общината, а да ощетяват държавата. Така целият български народ може да плати за благоденствието само на една община. Затова е създадена и длъжността на областния управител, за да може да се грижи за интереса на целия български народ в дадената област и да не позволява личните интереси на хора, общинари или кметове да стоят над народните. 

В област Варна тази длъжност се заема от Марио Смърков. Той е на този пост за втори път, което означава, че тези, които са го назначили, са доволни от неговата работа. Задълженията му са да обикаля Варненска област, за да се убеди с очите си как местните кметове и общинските съвети се отнасят с държавната собственост. И ако установи нередности, да разбере дали ги правят умишлено, или просто е от незнание. След това, ако е от незнание – да им помогне и да даде решение, с което да се оправи грешката, която унищожава имуществото на народа. Това са задълженията на Марио Смърков и е интересно да разберем какви са неговите дела. На първо място, не само във Варненска област, но и в цяла България има проблем с незаконните сметища, които са бич за бъдещето на нашата нация. Нарастването на потреблението доведе до голямо количество отпадък, който няма къде да се изхвърля. В малките населени места има обособени участъци, които са за тор, слама и листа, но се използват за изхвърляне на много опасни отпадъци. Казвам опасни отпадъци, защото, веднъж попаднали в околната среда, те стават източник на производство на метан, тъй като образуват гнилостни процеси. Както знаем, той предизвиква парниковия ефект, срещу който заявяват, че се борят САЩ и ЕС, и който предизвиква затоплянето на климата и засушаването. На второ място, незаконните сметища замърсяват почвите и ги правят негодни за отглеждане в бъдеще на хранителни продукти. На трето място, стават източник на зарази за хора и животни в дадения район, и на четвърто – замърсяват и отравят подпочвените води, като правят водата в кладенци, канали и реки негодна за употреба. Вредите от тези незаконни сметища са огромни и България неколкократно е глобявана от ЕС за това, като глобата отново я плащаме всички. Излиза, че за безхаберието на някого, или дори още по-лошо – за умишлените му действия, сме потърпевши ние и нашите деца, а още повече и живеещите до самите сметища. Вече стана ясно и на най-неграмотните и незаинтересовани от обществените дела хора, че незаконните сметища са бич за настоящето и бъдещето на България. Обикновено кметовете не вземат мерки за борбата с тях, защото така ще им намалеят избирателите за следващите избори и няма да могат да спечелят кметския пост. Затварят си очите и се правят, че ги няма. Тук би трябвало да изиграе своята роля г-н Марио Смърков. Като областен управител при своите обиколки той щеше да забележи, че се случва нещо нередно, и да предприеме мерки, които да прекратят тази унищожаваща България практика. Естествено, това може да се случи само и единствено ако той си изпълнява задълженията, за които е назначен, и не преследва лични интереси, които го карат да загърби отговорността си към народа. 

Такава е ситуацията в България в момента, а ние ще ви направим свидетели на действие, което доказва злоумишленост от областния управител на Варна г-н Марио Смърков. В община Ветрино имаме различно мислене и се стремим да правим средата по-добра за всички. Това е причината кметът д-р Димитър Димитров да е непримирим в борбата с незаконните сметища. Като добър ръководител той знае, че не може да ги ограничи напълно, ако не осигури къде хората да преместват ненужните отпадъци. Затова заедно с „Исторически парк“ се създаде система, която може да прибира, разделя и преработва отпадъците. Направиха се инвестиции за няколко милиони, които да осигурят процеса, и остана единствено да се определи теренът, където да се случи всичко това. Най-подходящото място е държавна собственост и кметът д-р Димитър Димитров се обърна с официална молба държавата да съдейства за преборването с незаконните отпадъци, като преотстъпи за временно ползване терен на общината. Забележете, не да се продава теренът, а да се преотстъпи, за да може да се спаси народното имущество. Тази молба беше отхвърлена от областния управител на Варна г-н Марио Смърков с основанието, че не е в неговата юрисдикция и трябва да се обърнем към Министерството на околната среда и водите. Съответно кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров пуска молба и към тях, но не получава никакъв отговор. След което ние посещаваме заместник-министъра в МОСВ г-н Петър Димитров с молба да се реши този въпрос и той категорично ни заявява, че единственият, който може да ни даде такова разрешение, е именно г-н Марио Смърков. Не само че може да ни даде, но е длъжен да го направи, защото той опазва държавното имущество в областта и трябва да съдейства на кметовете в борбата с незаконните сметища. 

След това разкритие, което направихме, се учудваме защо г-н Марио Смърков постъпва така и стигаме до знаменития казус с нашумялата в област Варна фирма „Добротич уинд“, която иска да постави ветрогенераторни перки въпреки огромната съпротива на местното население. Областният управител на Варна се опитва да принуди община Ветрино да започне процедура по смяна на статута на земята, за да може да се поставят ветрогенераторните перки на американска компания въпреки отказа на Общинския съвет и населението на общината. В този случай г-н Марио Смърков веднага намира начин как да упражни власт, за да помогне на американската компания и нейния представител Катина Йорданова. Той проявява активност в желанието си да прокара американския интерес, въпреки явната невъзможност това да се случи. И в следващия момент, когато законът и неговите задължения са кристално ясни, той отказва да свърши своята работа по разрешаване на проблемите с незаконните сметища в една община. Това не е първият случай, в който г-н Марио Смърков отказва да изпълни своите задължения, свързани с община Ветрино и община Вълчи дол, като в неговите действия прозира тенденциозно отношение към хората, които са против проекта на „Добротич уинд“. 

Абсолютно същото е отношението му към сигнала за 22-те незаконни сметища в община Вълчи дол, където са информирани с доказателствен материал и РИОСВ, и той като представител на държавата в област Варна, и – никакво действие. Там се прикрива кметът на общината Георги Тронков, който е част от зелената мафия и съдейства на „Добротич уинд“ и на областния управител в опита им да обезлюдят двете общини, като поставят ветрогенераторни перки в района. Виждаме, че истинските проблеми с екологията не само не се решават, но и се пречи на хората, които се борят за справянето с тях, а народният вот се потъпква. Явно външните сили си прокарват стратегически интереси с мотива за зелено бъдеще, с което унищожават огромните напъни на българите да си организират държавата. Хора, които са внедрени в държавната администрация, са се превърнали в огромна зелена мафия, която изсмуква бъдещето на родината ни. Вече е повече от ясна схемата, която се разиграва, и в нашите ръце е решението на този огромен проблем. Със системни действия ще спрем всеки член на тази мафия и ще се борим, докато държавните и общинските постове не се заемат от хора, които защитават интересите на народа. Важно е да бъдем организирани и постоянни, само така ще успеем да върнем България в правия път! Заедно можем всичко!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД