Започва изграждането на стрелбище в община Ветрино

Подобно съоръжение ще бъде единственото в Североизточна България.

Започва проектирането и изграждането на уникално стрелбище в община Ветрино. Неговото местоположение ще е в с. Доброплодно и ще позволява да се стреля с нарезно огнестрелно оръжие на разстояние над 300 метра. Подобно съоръжение ще бъде единственото в Североизточна България и ще позволи на всички любители на стрелбите да упражняват и подобряват своите умения. Там също така ще има и отделни полигони за обучение на хора в тактическа и динамична стрелба. Целият комплекс ще бъде изграден на територия от 150 декара и ще внедри най-добрите постижения на съвременните проектанти, които имат опит в сферата. То ще бъде на достатъчно разстояние от населените места, за да няма шум и неудобство за живеещите там. Благодарение на него ще се изградят къщи за гости, ресторанти и оръжеен магазин в с. Доброплодно, което ще създаде много работни места и ще спомогне в борбата му за завръщане на живота тук. Инвестицията ще бъде изцяло частна и няма да се ползват държавни, общински или евросредства. Ще се подобрят пътната инфраструктура, чистотата и оживеността в региона. 

Към самото стрелбище ще се направи заведение, място за инструктаж и почивка на персонала, което ще използва само собствен водоизточник от изворна вода, като токът ще идва от соларна инсталация с батерии, която ще съхранява енергията и ще дава възможност обектът да бъде напълно автономен. По време на огледите за закупуване и проектиране на терена се забеляза, че в пасищата и нивите до него има много изхвърлени боклуци, които ще бъдат изчистени от инвеститора и ще се сложат камери, които да следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в природата. Ще се подкрепи засаждането на още растителност в региона, както и ще се прочистят всички чешми, за да могат отново да текат с пълна сила и да дават вода на хората, които искат да се разходят сред природата и да изкарат на чист въздух и на прекрасна гледка почивните дни. 

Този комплекс ще е голяма крачка за с. Доброплодно, която ще постави началото на ново развитие на това прекрасно село. Винаги е добре, когато има български предприемачи и инвеститори, които да мислят не само за печалбата, а и за населените места и хората, които живеят там. 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД