Време е да си върнем България

За тези 13 години успяхме да постигнем чудеса и сме на крачка от създаване на повторяем модел за всяко населено място в България, който ще му позволи да създаде прекрасни условия за живеещите там.

От много години в България има дефицит на можещи и силни личности, които да са с българско самосъзнание и да изпълняват ролята на водачи за нашия народ. Да имаш българско самосъзнание, означава да познаваш своята история и култура, да ги уважаваш и да се гордееш с тях, да ги развиваш и прославяш, да помагаш и на другите около теб да ги опознават, пазят и развиват. Силните и можещите използват своите способности, за да помогнат на целия народ да се придвижи напред. Те правят Родината по-добра, като създават среда, която подпомага търсещите развитие и възможности. Такива хора се стремят да спечелят извън страната си, но да инвестират и оставят спечеленото тук. Те жадуват България да стане толкова привлекателна, че всеки чужденец да иска да я посети и да й се възхити. Осъзнават, че раждайки се българи, те си остават българи завинаги и единственият начин да бъдат уважавани в света е като успеят да направят страната си прекрасна, а българите – можещи и силни. Тогава и чужденците ще гледат с друго око на нас, защото всеки уважава можещите хора, а най-големият показател за техните умения са нещата, които правят в собствената си страна. Това е причината, когато ходим в чужбина, да се възхищаваме на държавите, които имат изключителни сгради и богатства, домъкнати от целия свят и оставени в собствената им страна да я красят и прославят. Великобритания е нагледен пример за това как дълги години те вземат всички ценни неща от колониите си и ги примъкват на Острова, за да могат да го направят по-красив и впечатляващ. Много е важно да го осъзнаем това. Не продават ценните неща от вкъщи, за да харчат парите в чужбина, а правят точно обратното. Всичко припечелено и даже откраднато носят вкъщи и правят така, че другите народи да им се възхищават и да имат желание да им служат и да допринасят тяхната страна и население да живеят по-добре и да имат по-голямо самочувствие. 

Каква е ситуацията в нашата страна? 

След 1989 г. тези, които бяха ръководители до този момент, се договориха със САЩ да продадат България, за да може техните деца да отидат да учат в чужбина, да си купят скъпи имоти там и така да бъдат нещо повече от останалите обикновени българи. Истината е, че през времето на комунизма бяха изградени много предприятия и имаше работеща индустрия. Вместо да се надгради постигнатото и на тази основа да направим страната си още по-добро място за живеене, където липсващите свобода и развитие да се добавят към вече изграденото, нашите елити предпочетоха да продадат националния интерес за сметка на личната облага. Те унищожиха промишлеността, която можеше да ни остави независими (защото така им беше наредено), придобиха без пари останалите индустриални предприятия, които не бяха конкурентоспособни, взеха всички концесии и имоти, свързани с туризма. Спечелените от това пари започнаха да харчат в чужбина за себе си и своите деца, придобиха имоти там, плащаха и плащат скъпи обучения и екскурзии. Всичко, което бяха изкарвали и продължаваха да изкарват от България, те харчеха в чужбина и строяха сгради с чужда архитектура, обзавеждаха ги с чужди мебели и стилистика, защото се възхищаваха и искаха да подражават на хората, на които се бяха подчинили. Това ги направи имитатори, а не ръководители. С всичките си харчове и послушание те разчитаха, че един ден ще станат равни, но уви, те винаги ще бъдат хора втора ръка. Хора, които служат само на интересите на тези, които управляват и подреждат собствените си държави. Абсолютно същите са като богаташите от африканските държави, които тънат в разкош и в същото време разрушават природата на собствената си държава, населението им е необразовано, без самочувствие и без бъдеще. Съвременните ни аристократи са точно такъв тип хора – изнасящи, а не създаващи. Същата ситуация се наблюдава във всички държави от Източна Европа. Това беше причината и Русия да стане една посредствена държава, която има ресурсите и военното наследство от СССР, но няма нищо сътворено в съвремието. Там по същия начин имаше разграбване на създаденото богатство, като руските олигарси си купуваха скъпи яхти, футболни отбори, луксозни имоти, но също винаги си оставаха второ качество хора за западняците. Будеха присмех и подигравки, а не уважение, което си мислеха, че ще получат. За хората на Запад и ние, и руснаците изглеждаме като цигански барони, които живеят в лъскави, кичозни палати, но са с ниска интелигентност, ниска култура и са обградени от цигания и мръсотия. 

Последната реч на руския президент Владимир Путин беше насочена именно към тях. В нея той каза, че хората, които са взели пари от държавата и са ги харчили в чужбина, а не са мислили за народа си, нямат вече бъдеще в Русия. Ясно заяви, че курсът на страната е да се изгради нов елит, който да мисли за държавата като за своя и да милее за народа си. Печалбите, които се изкарват оттам, да се инвестират само в държавата и така всички да живеят в една просперираща и красива страна, като това ще предизвика истинско уважение от другите народи към тях. Това изявление беше много вярно и наистина е време нещата да се променят. Доколко е рекламна кампания, или е действително желание и действие – не мога да кажа, но за нас не това е важно. За нас е важно ние да поемем в правилната посока и да върнем вярата на българския народ.

Още по-хубавото при нас е, че много години работим в това направление. В община Ветрино от 13 години се хвърлят усилия всичко създадено да остава в България и да я прави още по-красива. Лично аз като предприемач инвестирам всичките си средства в Родината и успявам да постигна чудеса. Създаден е сграден фонд, който съперничи по красота на най-добрите образци в чужбина. Инвестираме в обучението и развитието на български предприемачи, като сме успели да създадем неколцина милионери, които изцяло инвестират своите средства тук и обучават български младежи и девойки на безценни умения. Издаваме много книги, които образоват гражданите, и сме съумели с хиляди българи да постигнем финансово благосъстояние. Създаваме уникални и здравословни хранителни продукти, както и вериги за тяхното разпространение. Грижим се за околната среда, засаждаме дръвчета, подобряваме почвите, опазваме водите, грижим се за птиците и животните, продуцираме изкуство, подобряваме училищата за децата и създаваме образователни програми за възрастните. На всички работещи даваме освен работа и заплащане, вдъхновение и развитие всеки ден. Подобряваме отношенията в общността, като се грижим да научим всички нейни членове на отговорност и подкрепа. 

За тези 13 години успяхме да постигнем чудеса и сме на крачка от създаване на повторяем модел за всяко населено място в България, който ще му позволи да създаде прекрасни условия за живеещите там. Работим и се борим всеки ден, като резултатът от усилията ни се натрупва тук. Можем да се гордеем, че именно България е първата държава и на Балканския полуостров, и в бившия социалистически блок, която е поела по пътя на собственото си развитие и подкрепа на народа, а не да бъде оставена на комплексираните, неграмотни хищници, които унищожават народа си в стремежа да се докажат на чужди елити. Вярно е, че все още има хора като Кирил Домусчиев, които дават по 7 млн. лева в чужда държава, за да си празнуват рождените дни, но има и други, като нас, които предпочитат да споделят празника със сънародниците си, а 7 милиона лева да бъдат инвестирани за общото благо и бъдеще на народа.

Промяната е започнала и резултатите са налице. Приветстваме всички съмишленици и за нас ще бъде чест заедно да направим България най-доброто място за живот в света!

 
 
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД