С такива хора България ще пребъде!

Стартира залесяването на още две села в община Ветрино.

Поредните инициативи от страна на Исторически парк по залесяване на цялата община Ветрино продължават.

В борбата със засушаването основна роля имат дърветата. Желанието да се обработват по-големи земеделски площи, плюс тъмните бизнес интереси на дървената мафия ,доведоха до поголовна сеч и обезлесяване в последните 34 години. Това предизвика системни засушавания, промяна на климатичните особености в дадени населени места и цели общини, както и нарушения в екоразнообразието и екосистемите.

Всички знаем, че както животните, така и хората обичат да живеят на хубаво. Но хубавото изисква поддръжка, мисъл и системни действия от страна на населението в даден район.За наше щастие в община Ветрино имаме не просто инвеститор, а организация, която истински милее за България. С всяко свое действие тя цели да превърне страната ни в най-доброто място за живеене, което е радост за нас и за хората, които живеят на територията на община Ветрино. Защото вече имаме водач в лицето на бизнеса, който да мисли не само за печалбата, а и за хората. Работата на Исторически парк с местните кметове, които също имат желание да облагородят населените места, доведе до ползотворно сътрудничество, плод на което са добрите резултати. 

Стартира залесяването на още две села. На мястото на изсечените тополи в село Габърница са засадени нови 350 дръвчета, които бяха докарани от Нидерландия с гаранция, че са абсолютно здрави, и с инструкции от български и нидерландски специалисти как да бъдат засадени и обгрижвани, за да има 100 % успеваемост на засаждането. Тези специалисти пътуваха специално от Страната на лалетата, като се трудиха 3 дни рамо до рамо с нашите залесители. Същото действие, но със седем чинара беше извършено и в село Млада гвардия, община Ветрино. Така още две села от нашата община увеличиха своята привлекателност, предлагайки отлични условия за живот на населението. 

Благодарим на Исторически парк, на кметовете на селата, на българо-нидерландската фирма, която ни учи как да бъдем най-добрите в залесяването, на нашите трудолюбиви залесители и на десетките доброволци от цялата страна, които се събират, за да помогнат и осъществят това благородно дело! 

С такива хора България ще пребъде!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД