Исторически тиймбилдинг

Именно затова традиционно преди началото на туристическия сезон, в името на отборния дух, най-старият морски курорт в България реши да организира оригинално и сплотяващо екипите събитие.

Светът, изглежда, се връща към нормалното след пандемията, а със затоплянето на времето все повече компании избират Исторически парк като място, на което да проведат своето фирмено събитие. В тази статия ще ви разкажем за една компания, която реши да проведе своето мероприятие именно тук. През изминалата седмица над 140 служители от екипите на курорта „Св. св. Константин и Елена холдинг“ АД проведоха своя тиймбилдинг. Всички знаем, че екипът е най-важният фактор за успешното развитие и добрите резултати на компанията.

Именно затова традиционно преди началото на туристическия сезон, в името на отборния дух, най-старият морски курорт в България реши да организира оригинално и сплотяващо екипите събитие. Като наши партньори от холдинга знаят, че в Исторически парк по уникален начин е пресъздадена хилядолетната ни история. Паркът е извор на истории и случки, пазител на мъдростта, която различните култури, живели по нашите земи, са оставили под формата на богато културно наследство. С код „#българското е на мода“ в 8,30 ч. на 28 април няколко автобуса със служители от различните хотели, собственост на холдинга, потеглиха от центъра на гр. Варна. Усмихнати, нетърпеливи и готови за приключения, всички преминаха с любопитство по дървения мост, водещ към входа на Средновековната крепост на парка. Това беше и мястото, от което започна приключението им. По време на обиколката в Исторически парк екипите бяха разделени на отбори, като всеки отбор премина през различните епохи и зони. Всяка зона и епоха пази специфично знание, история и мъдрост, които хората използваха като ключ, за да преминат в следващата. По време на първата игра най-внимателните и знаещите успяха да спечелят и награди – специални чаши от черна керамика, на които са изобразени сцени от нашата славна история. Поддържайки приключенията разнообразни, а интереса – свеж, следващата изненада за екипа на холдинга беше Тракийският ритуал на побратимяване между двама владетели – царя домакин и царя гост. Ритуалът се провежда пред единствения възстановен Тракийски дворец и на него се затвърждават позициите на владетеля като извор на благополучие. Това е ритуал с аристократичен характер, достъп до който са имали най-достойните и посветени тракийци. И като истински тракийски наследници всички гости се насладиха на спектакъла, в който участие като царя гост взе и един от мениджърите на най-стария български морски курорт. Ритуалът сплоти хората около царя, давайки сцена за извършване на дипломатически церемонии и обмяна на дарове. Както традицията повелява, в края му беше обявено и началото на Тракийските войнски игри – „АРЕТЕ“. Участниците бяха разделени на два отбора, които преминаха през четири рунда на състезателни игри и предизвикателства. Някои от тях отборни, а други – индивидуални, те предизвикаха хората да покажат качества като наблюдателност, съобразителност, толерантност, стратегическо мислене, боен дух и екипност. 

Зрелищни за публиката и невероятно емоционални за участниците, след края на игрите дойде ред и на награждаването. Всеки от участващите спечели специална награда, която ще остави скъп спомен от приключенския ден. След приключването на игрите дойде ред и на заслужена почивка, по време на която всички се насладиха на вкусно приготвената храна. Най-голямо впечатление на опитното око и изискания вкус на гостите направиха автентичните и ръчно приготвени баници, които могат да бъдат опитани само в Исторически парк. Програмата за деня завърши с туристическа обиколка на с. Неофит Рилски, по време на която професионалистите в сферата на туризма видяха как в момента се изгражда един нов тип исторически курорт. Заредени със свежи сили за предстоящия туристически сезон, с много положителни емоции, подаръци и усмивки, в късния следобед служителите на холдинга се отправиха обратно към домовете си. Ако и вие работите в компания, която планира провеждането на фирмено събитие, то не се колебайте да се свържете с нас на телефон 0896 61 21 75. Това ще бъде нещо, което досега не сте преживявали – гарантираме ви!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД