Вярвайте в своите способности!

Само подходящата, подхранваща среда предразполага хората да творят и да преоткриват себе си!

Боян Петков – управител на Исторически парк

Хармонията на нотите му нашепва своите тайни. Абсолютен самороден талант, един от най- самобитните бас-китаристи на българската сцена. Гласът на музиката го вдъхновява, за да „изтръгне“ от своята китара най-прекрасните звуци и мелодии. Преди повече от 30 години – през 1991 г. в едно мазе в студентското общежитие на Техническия университет в гр. Габрово, се ражда една от най-емблематичните български рокгрупи. Талантливите бъдещи инженери поставят началото на група „Остава“. През годините групата издава шест студийни и два концертни албума и изнася много концерти в страната и чужбина. Особена следа в техния творчески път оставят участията на една сцена с кумирите им от световната сцена – PLACEBO, Lenny Kravitz, Ian Brown, Ladytron. „Остава“ e от групите, които възпитаха поколения слушатели и създадоха музикална сцена, благодарение на която се развива успешно потреблението на алтернативна музика в България през последните 25 години.

Нина Янкова от екипа на конната атракция

Нина е най-добрият стрелец от гърба на коня в нашата страна. Още от малка нейният живот и професионално развитие е в областта на мъжките занимания – грижа за конете, участия в състезания по прескачане на препятствия (конкурипик), стрелба от гърба на коня с традиционен лък, земна стрелба. Увлечена от любовта към конете и всичко свързано с тях, у нея се прокрадва желание – да потърси у себе си нещо коренно различно. Усеща, че българските народни хора̀ са нейното призвание. С голямо желание и ентусиазъм преоткрива различното си аз в група за автентични хора „Хоп-троп“ – гр. Провадия. Първата й изява в новата роля на сцената е на юбилеен концерт на школата през 2022 г. 

Цветелина Петкова от екипа на екскурзоводите

Екскурзоводите в Исторически парк показват пред посетителите неговите тайни. Разходката с тях ни пренася в едни отминали времена, чуваме грохота на битките, блясъка на съкровищата ни оставя без дъх, усещаме духа на мястото. Цвети с желание и голямо удоволствие разкрива пред посетителите емоцията на Исторически парк. В нейните беседи всяка част от тялото й става изразно средство, понякога самата тя очаква момента, в който ще добави и силата на танца. Засега танцуваща можем да я видим само в залата на групата за автентични хора̀ „Хоп-троп“, гр. Провадия. Магията на българския фолклор, тайнството на хора̀та, силата на слънчевия символ – кръга, всичко това е в кръвта й. Когато приключи натоварения ден, танците в школата са истинско удоволствие. 

Само подходящата, подхранваща среда предразполага хората да творят и да преоткриват себе си! Очаквайте още много истории за силата на вдъхновението.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД