Силата на вдъхновението в Исторически парк

За поредна година, през месец май, Исторически парк се превръща в любимо място за посещение от деца на различни възрасти.

Исторически парк представлява атракцион на историческа тематика с културна, образователна и развлекателна насоченост Идеята му е като дойдат възрастни посетители, да им припомним нашата славна история. Когато деца прекрачат прага, да им разкажем наследници на какви славни мъже и жени са те, да се почустват горди със своя произход и не на последно място, да помогнем за по-лесното усвояване на учебния материал в училище. Великият художник Пабло Пикасо ни завещава пророческите думи:

„ Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне.“ 

За поредна година, през месец май, Исторически парк се превръща в любимо място за посещение от деца на различни възрасти, тръгнали на пътешествия за да опознаят своята родина или дошли специално при нас, за да получат от своите преподаватели бележниците и грамотите за завършена успешна година на  различно място. Мястото, където историята оживява пред очите им. 

На 25 и 26 май Исторически парк беше избран от над 300 деца, техните преподаватели и родители за да прекарат един незабравим ден. Още рано сутринта започнаха да пристигат автобуси от Варна, Добрич, Хасково и Бургас. Извъднъж паркинга стана тесен. Деца на различни възрасти огласиха входната крепост със звънките си гласчета, тяхната енергия се предаде  и на възрастните, даже слънцето реши да се покаже и да  ги погали с лъчите си. 

Учениците трепетно очакваха да се впуснат в едно интересно приключение. Екскурзоводите разпределиха малките палавници и пред възхитените им погледи, вратите бавно се отвориха за да ги отведат в един различен свят, свят на митове и легенди, на борби за власт, на чудни истории и нови открития. Стъпка по стъпка децата преминаха през голяма част от българската история, припомниха си уроците в училище и научиха много нови интересни  неща. Блесналите им от гордост очи и думите на възхита „ Еха, колко е хубаво“ отразиха емоцията на мястото. Разбира се, направиха и много снимки за спомен.

 В заведенията опитаха вкусните сладки и солени изкушения, приготвени майсторски от занаятчийска ръка в нашата кухня. Приятно изморени и заредени от разходката, всички се събраха пред тракийския дворец, за да станат свидетели на впечатляващи демонстрации на воински умения от аниматорите в Парка. Участниците в битките получиха заслужени аплодисменти от деца и възрастни. След новите за тях вълнения, учениците не пропуснаха да се позабавляват и на нещо познато - детската площадка. 

Когато дойде часът за тръгване, малките приключенци разбраха, че има още една приятна изненада в изходната зала. Влизайки в сувенирния магазин, всички се озоваха сред прекрасна картинна изложба. Пъстрите картини на тема „Селските въстания по света“ накараха малки и големи да се преклонят пред майсторството на художниците и да гласуват за най-добрите творби. На 3 юни ще бъдат обявени резултатите от гласуването и всички ще можем да разберем дали нашите фаворити са се класирали на призовите три места.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД