Културно-исторически обекти обединяват сили в полза на България!

За начало те се срещнаха с изпълнителния директор Ивелин Михайлов, а после разгледаха както самия Исторически парк, така и селото.

България е земя, населявана от можещи хора от древността, през вековете, та и до днес. И ако славната ни история е доказателство за величието на предците ни, то в днешно време ни липсва убеждението, че сме можещи и способни хора.

Обекти като Исторически парк са изключително важни за националното ни самосъзнание, както и за бъдещия просперитет на нашата страна, защото ни припомнят, че българинът е създател по произход.

През тази година е на път да отвори врати и следващият такъв комплекс в България – „Светът на траките“.

Разгънат на площ от 23 000 кв.м близо до град Шипка, културно-историческият комплекс ще включва няколко зони за посещение като автентична тронна зала на Севт III, макетна зона Севтополис и зона за отдих с прекрасна градина с пейки и беседки. Също така има обособени места за паркинг за автомобили и велосипеди, както и леглова база – тракийско селище с 5 къщи за гости и тематичен ресторант. Комплексът пресъздава автентичната атмосфера, начина на живот и обичаите на най-древния народ по българските земи – траките. В съчетание с модерни туристически атракции и 3D визуални изкуства посетителите ще видят целия блясък на богатата тракийска цивилизация.

За да може обект с такъв мащаб да работи като добре смазана машина, да успее да просъществува и да изпълни своята роля в обществото, е необходимо специфично знание за управление и правилна работа. Това бе причината и за посещението на част от екипа на комплекс „Светът на траките“ в с. Неофит Рилски и Исторически парк. За начало те се срещнаха с изпълнителния директор Ивелин Михайлов, а после разгледаха както самия Исторически парк, така и селото.

Гостите от Долината на тракийските царе останаха изумени от видяното. Тракийският дворец в Исторически парк и Розариумът в с. Неофит Рилски бяха основни точки на тяхното посещение, от които те попиха опит и представа за това как се изграждат спиращи дъха сгради, каращи всеки посетител да изпита уважение към хората, които са ги създавали. Накрая бе отправена покана към г-н Михайлов и негови партньори да бъдат официални гости на откриването на атракциона край Казанлък.


Така бе поставено началото на една обща система на партньорство между културни обекти, които имат желание да работят в полза на България. Важно е да се отбележи, че всяка допълнителна туристическа атракция в културната сфера добавя стойност към всички останали и прави така, че целият отрасъл да се издигне, за всички да има работа спрямо тяхното желание и техните възможности. Нека подкрепяме действащите хора, за да живеем в една по-хубава България!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД