петък, 03.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Съветите на специалиста: Как да се справим с непредвидените разходи?

Хората често планират разходите си на база начина на живот, който водят. Например здравомислещите не планират да сменят жилището си с много по-скъпо, без да са увеличили значително своите приходи.

Ветринци дебютират на състезание по динамична стрелба

В събота, 23 март, се проведе състезание по динамична стрелба в гр. Пазарджик, което се превърна в своеобразен двоен празник. От една страна, това бе първото състезание, което се провежда на новото стрелбище 81 Shooting – гр. Пазарджик, и от друга – за първи път стрелци от община Ветрино взеха участие в подобен тип надпревара.

Човешкият потенциал -  между майсторство и прегаряне (бърнаут)

Човекът е надарен едновременно с най-голямата благодат и тежест. Заложеният безграничен потенциал в него често носи бремето на избора да бъде изключителен или посредствен. Популярна е теорията, че за да развием дадено умение до изключителност ние трябва да му отделим поне 10 000 часа практика. Въпреки че хората работят повече от всякога случаите на бърнаут превъзхождат значително броят на хората постигнали майсторство в дадена сфера. Хубаво е, че повечето хора имат в себе си стремеж да постигат значими неща в живота и да се трудят много.

Земеделската земя – основа за развитието на икономиката и обществото

Хората често пропускат факторите, от които зависи правото им на избор. Дали ще купуваме стоките в магазина на цени, които ни определят? Дали ще се храним със скакалци или с висококачествени продукти, са въпроси, които все по-често стоят на дневен ред и тяхното разрешаване не търпи отлагане.