Наука и развитие

Ние инвестираме в наука и не търсим бързи печалби, но изграждаме място, което ще стане център на Балканския полуостров и ще върне славата и силата на Велика България не чрез силата на оръжието, а чрез силата на знанието и моженето!

Много години хората от България се използват за бели роби. Отиват да работят в чужбина, където гледат на тях като ходещи машини, без някой да се грижи да подобри квалификацията им, без някой да ги научи на управленски умения, без да имат възможности за развитие като пълноценни човешки същества. Неусетно от горд народ от умни, смели и можещи хора се превърнахме в масова и примирена работна ръка. Това доведе до един див капитализъм в нашата страна, при който хората се задвижваха от печалбата и развлеченията, а нямаха мечти за подобряване и създаване. В едни такива условия оцеляват и преуспяват най-хищните, а останалите са просто потисната рая. Всичко това беше до създаването на Долината на предприемачите в община Ветрино. Ние тук мислим за развитието на хората и общността. Желаем от цялото си сърце да прославим България и да сме център на научно развито производство и спиращи дъха продукти и услуги. Искаме хората да са мечтатели и да живеят с копнеж и вяра в утрешния ден. Затова решихме да развиваме хора, които искат същото, и да им помагаме да направят прекрасни бизнеси в България, които да са най-добрите на Балканския полуостров и света. Правим го в много посоки, но сега ще ви запознаем с най-пресния случай, в който българин получава шанс да се обучи, развие и да приложи цялото си знание и енергия в нашата страна. 

През ноември 2022 г. изпратихме на обучение в Нидерландия млад българин, който обича дърветата и градините и иска да стане специалист, който да сътвори и да се грижи за най-красивите градини в света. Усилията, които влагаме в Исторически парк, бяха забелязани от родолюбива българка, която се е омъжила в Нидерландия и заедно със съпруга си имат един от най-големите и реномирани разсадници за дървета и храсти в цяла Европа. Нейното име е Галя Василева. След като е видяла парка, който много ѝ е харесал и вдъхновил, решила, че може да ни помогне с нейните познания и умения с растенията. Първо ни подари уникални дървета, след това започна да ни обучава как да се грижим за тях и ни предложи да предаде на желаещите всички знания и умения, които са натрупали със съпруга ѝ в Нидерландия. От стотици години нидерландците са известни като едни от най-големите специалисти в работата с растения в света. Да имаш възможност да се докоснеш до такива знания, е безценна възможност. Ние веднага решихме да се възползваме от нея и да изпратим млад човек, който да започне да усвоява тези безценни знания, които да приложи в България. Изпратихме младия българин Аргир Аргиров, който заедно със специалиста Веселин Танков и опитния Христо Бонев (който също се върна от Англия, за да остави труда и усилията си в община Ветрино) заминаха за Нидерландия. Там бяха посрещнати от Галя и нейния съпруг Яп, които въведоха нашите ентусиасти в дълбините на науката за растенията, която е развивана и съхранявана стотици години в Страната на лалетата. Нещата, които видяха и научиха нашите пратеници, бяха безценни. Това е един от малкото случаи, когато българи отидоха да внасят знание, а не стока. Галя предложи да направим образцов градински център и сами да се включим към световната мрежа на специалисти, които произвеждат и разпространяват най-добрите растения в света. Тя ще ни даде първокласен материал, ще ни научи как да произвеждаме, ще ни даде знания как да отглеждаме дървета, които спират дъха на хората, които ги видят. Долината на предприемачите се превръща в място, където хората, които искат да творят, намират своя дом и своята школа, които да им помогнат да развият потенциала си. Ние инвестираме в наука и не търсим бързи печалби, но изграждаме място, което ще стане център на Балканския полуостров и ще върне славата и силата на Велика България не чрез силата на оръжието, а чрез силата на знанието и моженето!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД