петък, 03.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Драма в село Неофит Рилски. Рецидивист преби почти до смърт приятелката си

Рецидивистът садист Александър Колев е пребил почти до смърт приятелката си, от която има дете на един месец. Преди близо две години заради системни побои над майка си той беше получил ограничителна заповед и му беше забранено да се доближава до нея. Това става причина да отиде да живее във Варна, където се събира със сегашната си приятелка. Заедно употребяват алкохол и кристали, след което той системно я пребива. Жената забременява от него и това е причината майка му отново да го приеме, за да му помага за детето. Разбира се, той не се отказва от старите си навици и продължава да пребива приятелката си. Малко преди да роди, тя отива в полицията и подава жалба срещу него.

Въздух за предприемачите в община Ветрино

Всеки ден сме свидетели на коментари в медиите и социалните мрежи, в които става ясно желанието за управление, което да подобри живота ни. Посоката, към която са се насочили хората, обаче е грешна, защото не можем да имаме добро управление, ако нямаме добра икономика. Строят, в който живеем, се основава на пазарна икономика и не можем да разчитаме, че някой управляващ може да я създаде. Истината е, че това могат да направят само предприемачите, а ролята на държавата и общините е да създават по-добри условия, за да се появят такива хора и същевременно да ги подпомагат.

Кметът фантом

През последните дни в медийното пространство гръмна новина, че в България има изборен туризъм и бяха изброени няколко населени места, които правят впечатление. Интересно впечатление направи, че села, които бяха на задни позиции, се появиха като водещи заглавия в авторитетни медии. Едно от тези села беше Неофит Рилски, а другото – село Невша. И двете села са в община Ветрино, което също прави впечатление. Какво толкова се случва в тази община? Защо толкова често медиите я споменават?