Фондация „Въздигане“ – апостолска работа за една по-добра България

Доброволци от цялата страна участват в най-различни инициативи в подкрепа на това да обединим народа си и да възвърнем величието на страната си.

Когато на национално ниво липсва политика, която да цели благоденствието на народа и просперитета на страната ни, тогава самите хора трябва да се организираме и да работим в тази посока. Фондация „Въздигане“ от години работи за връщането на самоуважението у българите навсякъде по света и запалването на искрата на родолюбието у малки и големи. Доброволци от цялата страна участват в най-различни инициативи в подкрепа на това да обединим народа си и да възвърнем величието на страната си. Те отделят от времето си и дори от средствата си, за да подкрепят благотворителни каузи. Това е единствената фондация в България, в която никой не получава заплата за добрите дела, в които участва. Резултатите от действията на доброволците се постигат с постоянство и няма ден, в който те да спрат да работят в името на едно по-осъзнато общество и по-добра България.

Ето какво свършиха те в полза на Родината само през последната седмица:

  • Матилда Гогова – активист на фондацията, отдели от времето си през цялата изминала седмица, за да достигне до децата в градовете Мездра и Враца и да им подари над 500 исторически комикса „Заветът на хан Кубрат“. Комиксът съдържа един от най-известните завети в българската ни история – завета, който хан Кубрат е предал на своите синове, че само обединени, могат да са по-силни. В благотворителната инициатива се включиха още доброволците Росица Серафимова, Иван Стоев и др.

 

  • През тази седмица се проведоха два благотворителни базара в помощ на събирането на средства за възстановяването на храма „Света Петка“ в с. Средно село, община Ветрино. Единият се състоя в гр. Варна, а другият – в Панагюрище. Участие в тях взеха доброволците Ива Вангелова, Алекс Костов и Милен Неделчев. Всеки можеше да си закупи книги на историческа тематика, енциклопедии или тениски с лика на български владетели и едновременно с това да подкрепи спасяването на храма.

 

  • Доброволци от Фондация „Въздигане“ посетиха училищата в община Исперих и подариха комикси на третокласниците там. В акцията участваха Петър Иванов, Елисавета Вацкова, Генади Георгиев и Николай Колев.

 

  • Виктор Георгиев и Евелин Тодоров достигнаха до децата в Русенска област, където вече в десетки училища са раздадени книжките комикси. 

 

  • Кампанията по раздаването на комиксите достигна и до български деца в чужбина. Български ученици от пет града в Испания получиха книжките навръх националния ни празник 3 март! По същия начин и българското неделно училище „Роден край“ в щата Ню Джърси получи своите комикси дарение! Огромни благодарности на всички наши благодетели и съмишленици като Дани Младенов, че винаги се отзовават и съдействат българските деца по света да не забравят корените си и да се гордеят с тях. Ако изброим всичко, което са направили и правят група обединени българи, милеещи за България, ще видим, че тяхната работа е апостолска. Може да не успеем да съзрем веднага резултата от делото им, но след години ще го усетим със сигурност. Докато има родолюбци като тях, може да сме сигурни, че и България ще я има.Да обичаме българското и да го пазим, не означава да мразим другите народи и да отричаме всичко останало. Това означава да уважаваме историята, културата, традициите си, да сме горди с предците си българи, които знаем каква кръв тече във вените ни и какви качества са закодирани в гените ни. Благодарение на всичко това ние можем да изградим силно общество и добро бъдеще за България и да се съхраним като народ. Всеки, който желае заедно да работим за една по-добра България, е добре дошъл да се включи като доброволец във Фондация „Въздигане“!                                       
  •  Тел. за връзка с нас: 0887 499 224.                 

    Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД