събота, 11.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Пътят на Николай и Невена от Севлиево до община Ветрино 

"И ето че хората се връщат от чужбина, което значи, че тук сме намерили правилната система, която може да бъде приложена навсякъде. И аз знам, че България ще пребъде."

Историята на двама млади влюбени, погледната през очите на мъжа и на жената. Николай и Невена са от Севлиево и ни разказват какво ги е вдъхновило да оставят предишния си начин на живот и да дойдат да живеят заедно в община Ветрино. Дали са сполучили в избора си, ще разберем от самите тях. 

Николай:

Работил съм в заводи, в големите хранителни вериги, в мобилен оператор, на полето, а в чужбина – като куриер. Но беше само за парите и бях нещастен. 

Разбрах, че не искам да съм част от корпорация, а да се развивам както професионално, така и личностно, и да имам свободата сам да творя бъдещето си. Аз обичам търговията, но ми се е налагало да продавам телевизия, а аз нямам телевизор от 7 години и никога не бих си купил! Но ето че намерих начин да продавам продуктите, в които вярвам. Записах се в стажантската програма за финансов консултант на „Тогедър“. Тя е една от причините да се върна в страната от далечна Англия. И аз съм си първият клиент. Ще дам пример: в библиотеката ми има повече от 1000 избрани от мен книги, от които почерпих безценно знание. Моята работа сега като консултант е да отгатна нуждата на своя клиент и сред морето от информация да му предложа подходяща литература, която да му помогне да се развие, или аз продавам това, което обичам, и така успявам да помогна на други хора. Какво по-прекрасно от това! Знам, че имам още много да уча в практиката, защото голямата цел е да лекуваме проблемите на хората, а трудно се става лекар по финансово здраве без опит и действие. Но аз вярвам, че ще успея. Другата голяма причина да изберем с Невена община Ветрино за наш дом е изграждането на изцяло нова система, което тук се случва. В настоящата система обикновеният човек е без шанс. Управляват ни хора без чувство за чест, дълг и морал, а опозицията е бутафорна. Единствената възможност за просперитет, която виждам, е народът да си върне чувството за общност – да работим за нещо, в което вярваме. И да не забравяме, че хората са свободни само когато са просветени. Аз живеех на място, където чакахме петъка, за да излезем на дискотека. Но си мисля, че животът е нещо повече от забавления.

Средата и хората тук истински ме вдъхновяват. Всички казват, че страната е приключила и че за българите няма спасение. Великите сили ни управляват отвън, а от нас нищо не зависи. Но когато сме в безпътица – се връщаме към корените си. Исторически парк е пример за това как човек да намери огъня на сътворението. И ето че хората се връщат от чужбина, което значи, че тук сме намерили правилната система, която може да бъде приложена навсякъде. И аз знам, че България ще пребъде.

Невена:

Аз съм завършила УНСС – бакалавър по публична администрация. През последните 15 години съм живяла в София. Занимавах се с обработка на база данни, а последно работех при застрахователен брокер.

Николай е истински патриот, но аз ще разкажа от женска гледна точка нещата, които ми направиха впечатление в село Неофит Рилски. Например моето хоби е фотографията. В София бях спряла да снимам, защото не намирах нищо интересно между блоковете. Когато започнах работа в Исторически парк, отново се почувствах вдъхновена. И на изгрев и на залез, и в дъжд и в сняг, пред мен се откриват неизброими моменти за запечатване – и това е прекрасно. А когато ни се ходи на театър или на кино, отиваме до Варна. Взимаме хубавото от града и се прибираме в тишината на село. Тук винаги има с кого да си поговориш. Всеки е отдаден на целта си. Мои приятелки с право ми завиждат, че оставих София и дойдох в община Ветрино!

Моята работа сега също е да продавам неща, които харесвам. Аз съм в магазин „Зелас“, който е с изцяло местни и натурални продукти. Не само че си взимам за вкъщи, но изпращам и на родителите си. Аз съм честен човек, а когато работиш със здравословни продукти, е лесно да си честен с клиентите. А нашите винаги се връщат.

Друго мое хоби са разходките сред природата и спортът, а тук има всички условия за това. Аз също чета книги, но основно художествена литература, исторически романи и автобиографии. 

За мен важното е, че след повече от една година пътувания един към друг накрая с Николай намерихме мястото си. Тук и двамата сме щастливи. И най-важното – заедно сме!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД