Презрението - съдбата на предателя

Не може държавният интерес да противоречи на интереса на народа!

Библейската представа за предателя на Христос, който го е предал за дребната сума от 30 сребърника, е чудесна метафора за това колко евтино днес се пре(от)дават човешкото достойнство и чест. Това е непосилна съпоставка между непреходното и тленното, между голямото – това, на което не можеш да сложиш цена, и ширпотребата, особено в политиката.

Днес предателят често действа под тежкото наметало на „голяма“ и „общественополезна“ цел. Обществените ресурси винаги привличат като мухи на мед желаещи да се възползват в лична полза. Целта на всеки от тях е трагично дребна, затова пък предателството им е винаги голямо и грозно. Защото предателството им облагодетелства един, но ощетява мнозина. Предателят е комплексиран човек, с много дефицити, който не може да се издигне по никакъв друг начин в очите на другите, освен като принизи някого другиго и се опита да стъпи на раменете му, за да изглежда по-голям. Той обслужва конкретна нужда, в конкретен, но винаги малък времеви хоризонт. Сред предателите няма визионери – това е отговорност, която те не могат да понесат. Това са хората, които подслушват, които доносничат, които подстрекават и които тайно правят и разпространяват записи. Те гонят лични, дребни цели и ще съсипят голямото, общото, за да се самообслужат в материален план. Предателят вижда и разсъждава фрагментарно, той гледа да е близо до обществената баница и всичко, което вижда в нея, е голямото мазно парче за себе си, без значение колко гладни и излъгани ще остави след себе си. Това са хората, които се опитват да създадат интрига и сензация, за да прикрият дребните си егоистични цели.

КОЛКО СТРУВА ДОСТОЙНСТВОТО ТИ?
КАКВА Е ЦЕНАТА НА ЛИЧНОТО ТИ БЛАГОДЕНСТВИЕ?
ПРЕЗ КОЛКО ГРЪБНАКА СИ СКЛОНЕН ДА МИНЕШ, ЗА ДА ГО ИМАШ?

Милен Георгиев е типичен пример за това. Бивш кмет на с. Доброплодно и общински съветник от различни политически сили, той е истински политически хамелеон – човек явно без други качества и способности, с които да си изкарва хляба. Ето защо за него е важно да бъде във властта или поне на една ръка разстояние от нея. Цялата му дейност, всичко, което е направил, всичко, което ще остане след него, докато е бил във или близо до властта, се свежда до една голяма и кръгла НУЛА. Цялата енергия на Милен Георгиев към настоящия момент е насочена да хвърля кал по проекта, който донесе благоденствие в община Ветрино и обърна нейното низходящо развитие. Георгиев се опитва да внушава индиректно мисълта, че няма полза от проекта „Исторически парк“, защото няма приход с етикет „туристически“. За целта той се оказва главен подстрекател на очернящи статии за кмета на община Ветрино и случващото се в общината. Мръсната клеветническа кампания срещу целия проект и община Ветрино е вече стил и специалитет на Милен Георгиев – в цялата му битност на общественик за него няма спомен той да е бил част от решението, напротив – обикновено винаги е част от проблема. Днес той е ярък защитник на частните интереси на фирмата „Добротич уинд“, която, преди изобщо да е получила разрешение да прави каквото и да било в общината, вече промотира своите представители във властта.

НЯМА СПОМЕН МИЛЕН ГЕОРГИЕВ ДА Е БИЛ ВЪВ ВЛАСТТА
И ДА Е РАБОТИЛ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА,
ДОКАТО ЗА ОБРАТНОТО ИМА И ДОКАЗАТЕЛСТВА

Той е от активно обслужващия персонал за прокарване на частните корпоративни интереси на „Добротич уинд“ в общината. За него не е проблем, че става предател на народа си, на държавата си, разчиствайки пътя на перките за чуждестранен инвеститор. За предателя е трудно да мисли за друго, освен за собствената си кожа и изгода. Приоритет на Георгиев са една фамилия собственици на частни имоти, които се канят, на гърба на обществения интерес, да предадат обществен ресурс в частна полза. Всяка полза, която евентуално може да дойде от перките, ще отиде в частни и чужди ръце, в чужбина. Това, което ще направят собствениците на перките, е да се възползват от обществените ресурси, да ни оставят боклука си, да понесем всички негативи, които „инвеститорите“ се правят, че не съществуват, а ползата във вид на печалба ще отиде в частен джоб – няма да остане в общината, няма да е в полза на общността. Затова агенти на фирмата обикалят и съблазняват децата от детските градини и училищата, купуват парцалки и запушват устите и ушите на лековерните. Това е кофти сделка с бъдещето, в която ощетени са днешните получатели на евтини подаръчета.

Всичко, което вече години наред идва от Исторически парк и цялата инфраструктура около проекта, остава за вечни времена в полза на общината и общността. Всичко, което идва от нарастващия поток от хора, които идват и се заселват, строят, работят и се множат в общината, е

ПЕРСПЕКТИВА, ОБЕЩАНИЕ ЗА БЪДЕЩЕ, НАРАСТВАНЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКИЯ
И НАЙ-ЦЕННИЯ РЕСУРС НА БЪЛГАРИЯ – БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СЕ МНОЖАТ, СТРОЯТ
И СЕ РАЗВИВАТ, БЕЗ ДА ПРОСЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА

Всичко, което ще остане след перките, е почти вечен боклук, съсипано здраве, съсипана природа и екосистема, съсипан поминък, обезлюдяване и прахосване на стратегически ресурси – природа, плодородна земя и българи... повтарям – пари в чужд, частен джоб, които отлитат „с двеста“ извън държавата.

Няма как да сравняваме две несравними неща. Проекти като перките на „Добротич уинд“ си служат само и единствено с миленгеоргиевци, с георгитронковци, с мариосмърковци. Защото това не е кауза, а бизнес, който не може да бъде оправдан в очите на хората по никакъв друг начин, освен чрез лъжи и манипулации, които се прокарват от дребни интересчии и далавераджии, маскирани като „държавен интерес“.

НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВНИЯТ ИНТЕРЕС ДА ПРОТИВОРЕЧИ НА ИНТЕРЕСА НА НАРОДА

Ако това е така, значи управляващите са допуснали фатална грешка.

Това е лицето на мнозина шушумиги... Огледайте се наоколо и ще ги видите – миленгеоргиевци е имало и ще има винаги, защото не може всички да се раждат с високи качества, които служат на нещо по-извисено от това да краднеш, да се намърдаш на топло и на завет за сметка на общото. Проблемът е, когато допускаме такива да вземат решения за живота и бъдещето ни. В природата е така – покрай наистина качествените екземпляри, благодарение на които видът оцелява и върви напред, се ражда и много шкарто, много фира... Един от начините природата да се застрахова – е да създаде възможност да се родят много на брой екземпляри, но да концентрира качество само в единици. Миленгеоргиевците за съжаление са представители на многото, на некачественото, на това, което ще даде фира. Няма значение колко ще се пъне този човек, предателят си остава предател. Той се познава по това, че колкото и да шуми, да поръчва статии, да подшушва и подстрекава атаки, да злослови или да подкупва, неговите цели са меркантилни и се ограничават до личната му изгода, а обществената полза, ползата за общото от неговата дейност, доброто, което оставя след себе си, светлата диря след пребиваването му тук е голяма и кръгла НУЛА. Такива са обречени на забвение или в най-добрия случай родът им носи дамгата на оставеното от тях, защото те боравят само с понятия, измервани с финикийски знаци. Животът е толкова повече от това! Никога няма да видите Милен Георгиев да застане с гърдите си да брани нещо, което не може да се купи с пари.

Сега сравнете каузата на Исторически парк, идеалистите, които стоят зад него, и Милен Георгиев. Не можем да сравняваме несравнимото. Историята не помни такива като Георгиев. Той ще се загуби като исторически боклук, заметен под килима на историята. Човечеството върви напред не благодарение, а въпреки такива като миленгеоргиевци.

НА ЧИЯ СТРАНА СТЕ, МИЛЕН ГЕОРГИЕВ? НА СТРАНАТА НА ЧАСТНИЯ ИНТЕРЕС? КОГО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЛЪЖЕТЕ, НУЛЕВО-ГЕОРГИЕВ?

Към коя партия ще се присламчите този път, за да се хлъзнете отново във властта? Вие чест и достойнство имате ли? Или не разбирате от тези „безплатни“ работи?

Трябва да мислиш наистина много на дребно, за да твърдиш, че общината не просперира, защото приходите в бюджета й не се казват „туристически“. Но така е с цялата ни управляваща класа с малки изключения, които, за съжаление, потвърждават правилото – нямаме държавници, визионери, имаме дребни интересчии и буквояди, които, като ги питаш за името, казват „Не може!“ и „За мене колко?“. Каузата на почти бившия общински съветник Милен Георгиев е да влезе във властта, амбицията му е да се пробва за кмет. Злите езици говорят, че Катина му е обещала 200 хиляди лева да си купи мандат. Георгиев, имаме лоши новини за теб и твоите себеподобни – настават лоши времена за такива като вас. Вече на мода са идеалистите – тези луди, които не се купуват с пари. На мода е българското и България. Такива не ги е страх. За вас и вашата порода те са луди и са страшни – и с право. Почвайте да се страхувате!

Отвратително, осъдително и недопустимо – такова е било и винаги ще бъде предателството. Няма малки и големи предателства – способният на малко предателство е готов и на голямо.

НЯМА И НЕ БИВА ДА ИМА ЗАБРАВА ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО,
А ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СОЧАТ, ЗА ДА БЪДАТ ПРЕЗИРАНИ ПРИЖИВЕ

Защото после заслужават само едно – забвение, след като светът и животът са продължили напред не благодарение, а въпреки тях.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД