Игнажден във Ветрино

Похвално е когато учителите, ръководството и кметът са се погрижили да посеят любов към традициите в училището и в детската градина.

На Игнажден коледари полазиха Общината във Ветрино. Старите българи са наричали този ден Полазник. Врътнаха ямурлуци, нахлупиха калпаци, тропнаха с геги и нарекоха за здраве.  Точно както си му е редът, злите сили бяха прогонени, а здравето и благоденствието бяха поканени. А за награда вкусни кравайчета и плодове бяха нанизани на дългите им геги. Грейнали лица, искрящи усмивки, глъч и детски смях посрещнаха и Дядо Коледа, който реши да навести първокласниците с чувала с подаръци. Не му се тръгваше на добрия старец, толкова шарена веселба стана...

Празнично настроение и спомени на радост, вкусни изненади и подаръци – ето това ще запомнят първокласниците от днешния ден. Ето как училището, общността и Общината се превръщат в дом на радостта, а традиците живеят уютно под техния гостоприемен не само за знанието покрив.  Похвално е когато учителите, ръководството и кметът са се погрижили да посеят любов към традициите в училището и в детската градина. Радостта е най-лесният начин народната памет да пренася мъдрост и родолюбие през вековете. А нашите деца и техните усмивки ще стоплят Коледните празници във всеки дом в Община Ветрино – мястото на радостта.
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД