Дядо Коледа посети община Ветрино

Весели Коледни празници на всички и нека пуснем любовта в сърцата си!

Идват Коледа и Нова година и както винаги по това време хората започват да си мислят за покупки и подаръци. Често се чудят дали да си вземат нов айфон или да си купят скъпа дреха или техника. Даваме хиляди левове за новогодишната нощ и забравяме, че някъде по света и у нас има деца, които не усещат тези празници, защото всички ние сме направили така, че светът да не е едно справедливо място, където всеки да чувства топлината на споделената радост. Децата са бъдещето на света. Когато те усетят отдаденост и любов, ще могат утре и да я дадат. Често се чудим защо младите не уважават възрастните и търсим причината навсякъде другаде, но не и в себе си. Истината е, че когато са били малки, те не са усетили тази отдаденост за другите от страна на възрастните и съответно не могат да я покажат към тях в следващ етап от живота си. Спомням си една приказка за двама родители, които гледали детето си като цар, а възрастната си майка били отпъдили в един ъгъл и й хвърляли храна като на куче. Не се минало много време и видели как в един друг ъгъл детенцето сложило две панички. Родителите му го попитали защо ги слага там и то отговорило, че ги подготвя за тях, когато станат стари, да ги храни там. Тогава те разбрали, че тяхното отношение към възрастната майка се запечатва в главата на детето и после ще се предаде върху тях. 

В днешния свят, за съжаление, битуват вълчи нрави, като този, който има повече, смята, че го заслужава и не мисли за другите. Коледа е денят, в който се е родил Исус Христос и именно той ни учи на обратното. Дай, за да получиш. Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си. Основата на християнството е в даването и помощта към ближния. Хубаво е на този светъл празник да си спомним, че има детски сърца, които ще се радват да разберат, че Дядо Коледа съществува и винаги мисли за тях. 

„Исторически парк“ преживява четвърта трудна година, но хората в него знаят, че всичко е наред, защото Бог е с тях и им помага. Те решиха да споделят от благодатта с децата, които биха се зарадвали на заедността на празника. Много обувки, раници и училищни помагала получиха децата от училището в община Ветрино – СУ „Христо Ботев“. Колкото по-трудно е на даващия, толкова по-голяма е наградата за него. Когато даваш, ти получаваш още по-голямо удовлетворение от получаващия. Нека научим децата на любов и отдаденост и ще видим, че те ще ни го върнат един ден. 

Весели коледни празници на всички и нека пуснем любовта в сърцата си!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД