Брокери от Хюстън, Тексас – смаяни от строителството в Неофит Рилски

Горди сме, че чужденците се прекланят пред изяществото на българското строителство!

Поредното признание за впечатляващото строителство в Исторически парк и с. Неофит Рилски този път дойде от американци от Хюстън, щата Тексас, и то не какви да е, а специалисти в областта на недвижимите имоти.

Благодарение на един от собствениците на имоти в селото – Емил Цветков, десетки чужденци започнаха да прииждат към община Ветрино, за да видят какво се строи и как е устроен животът тук.

В първия ден на април ни посетиха американски брокери на недвижими имоти. Фабиан и Кандис Корзо изграждат бизнеса си в един от най-бурно развиващите се градове в САЩ, а именно Хюстън, Тексас, където е централата на НАСА, заобиколена от военни бази, има петролни рафинерии и индустрията процъфтява. Фабиан   Корзо имат поглед върху толкова много сделки заради постоянното търсене на имоти от местещи се в Хюстън, че са развили безпогрешна преценка за качеството на жилищата, които предлагат. В момента, в който стъпиха в Исторически парк, очите им заблестяха. Масивното строителство, ръчната изработка, архитектурата и оформлението ги накараха да повторят неколкократно: „Колко ли струва всичко това?“. По време на разходката им в с. Неофит Рилски те се докоснаха до къщите със средновековна архитектура. Пред огромните врати на къща „Вася“ Фабиан сподели своите впечатления: 

„Работя в сферата на недвижимите имоти повече от 30 години с моя партньор. Ново строителство, препродажба, парцели и апартаменти. Такова красиво строителство… аз никога не съм виждал нещо подобно. В Съединените щати сигурно е забранено да се строи толкова луксозно само за един имот, тъй като тази сграда прилича на параклис. Това да се поръча в САЩ, би струвало в диапазона между 8 и 10 МИЛИОНА щатски долара. Завършекът на интериорния дизайн наистина ще бъде финалният щрих за този дом. Но фактът, че съумявате да построите това за под един милион долара, е просто изключителен. А в САЩ би ви струвало пет до десет пъти повече. Това за нас е една голяма изненада и истинска наслада да посетим и да видим подобно нещо в България. Наистина поразително!“.

Горди сме, че чужденците се прекланят пред изяществото на българското строителство!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД